O le faʻatapulaʻaina e Rusia o le faʻatau atu i fafo o kasa mataʻutia o le a faʻateleina ai le faʻaogaina o semiconductor i le lalolagi atoa: tagata suʻesuʻe.

Ua lipotia mai e le malo o Rusia ua faasaina le auina atu i fafo okasa mamalue aofia aineon, o se mea taua tele e faʻaaogaina mo le gaosiga o meataalo semiconductor.Na matauina e le au su'esu'e e faapea o sea gaioiga e ono a'afia ai le sapalai o tupe meataalo i le lalolagi atoa, ma atili ai ona fa'aletonu le sapalai o maketi.

60fa2e93-ac94-4d8d-815a-31aa3681cca8

O le faʻatapulaʻaina o se tali atu i le lona lima o faʻasalaga na tuʻuina atu e le EU ia Aperila, RT lipotia ia Iuni 2, ma taʻua ai se poloaiga a le malo e taʻu mai ai o le auina atu i fafo o tamalii ma isi e oʻo atu ia Tesema 31 i le 2022 o le a faʻatagaina Moscow e faʻavae i luga o le fautuaga a le Matagaluega o Alamanuia ma Fefaatauaiga.

Na lipotia mai e le RT o kasa mamalu e pei oneon, argon,xenon, ma isi e taua tele mo le gaosiga semiconductor.Lusia sapalai atu i le 30 pasene o neon faʻaaogaina i le lalolagi atoa, RT lipotia, taʻua le nusipepa Izvestia.

E tusa ai ma se lipoti o suʻesuʻega a le China Securities, o faʻatapulaʻaina e ono faʻateleina ai le le lava o tupe meataalo i le maketi o le lalolagi ma faʻateleina ai tau.O le a'afiaga o le fete'ena'iga fa'aauau a Rusia ma Iukureini i luga o le fa'aputuga o le semiconductor o lo'o fa'atupula'ia fa'atasi ai ma le vaega o mea mata'utia i luga o lo'o feagai ma le mamafa.

Talu ai o Saina o le lalolagi sili ona tele faʻatau chips ma faʻalagolago tele i tupe meataalo mai fafo, o le faʻatapulaʻaina e ono aʻafia ai le gaosiga o semiconductor i totonu o le atunuʻu, o Xiang Ligang, faatonu-sili o le Beijing-based Information Consumption Alliance, na taʻu atu i le Global Times i le Aso Gafua.

Fai mai Xiang, o Saina na faaulufale mai e tusa ma le $300 piliona le tau o tupe meataalo i le 2021, faʻaaogaina mo le gaosia o taavale, telefoni feaveaʻi, komepiuta, televise ma isi masini atamai.

O le lipoti a Saina Securities na fai mai o neon,heliumma isi kasa tauleleia e taua tele mo le gaosiga o semiconductor.Mo se fa'ata'ita'iga, o le neon e iai sona sao taua i le fa'aleleia ma le mautu o le va'a va'aia ma le fa'agasologa o le faia o chip.

I le taimi muamua, o loʻo tuʻuina atu i Ukrainian Ingas ma Cryoin, lea e tuʻuina atu le tusa ma le 50 pasene o le lalolagi.neonkesi mo le faʻaogaina o le semiconductor, taofi le gaosiga ona o le feteenaiga a Rusia-Iukureini, ma o le tau o le neon ma le xenon gas o loʻo faʻaauau pea i luga.

Ae mo le aafiaga tonu i luga o pisinisi ma alamanuia Saina, faaopoopo Xiang o le a faalagolago i le faagasologa auiliili faatinoga o tupe meataalo.O vaega o lo'o fa'alagolago tele i tupe meataalo mai fafo e ono a'afia tele, ae o le a fa'aitiitia le a'afiaga i alamanuia o lo'o fa'aaogaina chips e mafai ona gaosia e kamupani Saina e pei ole SMIC.


Taimi meli: Iuni-09-2022