Metotia fou e fa'aolaina ai le malosi mo le su'eina o kasa inert mai le ea

O kasa mamalukrypton maxenono lo'o i le itu taumatau o le laulau fa'avaitaimi ma e fa'aoga aoga ma taua.Mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo faʻaaogaina uma mo moli.Xenone sili atu le aoga o le lua, e sili atu ona faʻaoga i vailaʻau ma tekinolosi faaniukilia.
E le pei o le kasa masani, lea e tele i lalo o le eleele,kriptonmaxenone faia ai na o se vaega itiiti o le siosiomaga o le lalolagi.Ina ia aoina mai, e tatau ona uia le kasa i le tele o taamilosaga o se gaioiga malosi-malosi e taʻua o le cryogenic distillation, lea e puʻeina ai le ea ma faʻamafanafana i lalo i le -300 tikeri Fahrenheit.O lenei maalili tele e tuueseese ai kasa e tusa ai ma lo latou tulaga fa'apuna.
O se foukriptonmaxenontekinolosi aoina e sefe le malosi ma tupe e matua mana'omia.Ua talitonu nei le au suʻesuʻe ua latou mauaina sea auala, ma o latou auala o loʻo faʻamatalaina i le Journal of the American Chemical Society.
Na fa'apipi'iina e le 'au le silicoaluminophosphate (SAPO), o se tioata o lo'o i ai ni pores laiti.O nisi taimi o le pore tele o lo'o i le va o le tele o le krypton atom ma le axenonatomu.Laitikriptone mafai ona faigofie ona ui atu atoms i totonu o pores ae pipii atoms xenon lapopoa.O le mea lea, e galue le SAPO e pei o se sieve mole.(Tagaʻi i le ata.)
I le faʻaaogaina o la latou meafaigaluega fou, na faʻaalia ai e tusitala lena meakriptonfa'asalalauina 45 taimi vave nai loxenon, faʻaalia lona lelei i le vavaeeseina o kasa mamalu ile vevela potu.O isi suʻesuʻega na faʻaalia ai e le gata na tauivi le xenon e oomi i totonu o nei pupuni laiti, ae na faʻapipiʻi foi i luga o tioata SAPO.
I se faʻatalanoaga ma le ACSH, na fai mai ai tusitala o latou suʻesuʻega muamua na faʻaalia ai o la latou metotia e mafai ona faʻaitiitia ai le malosi e manaʻomia e aoina aikriptonma le xenon e tusa ma le 30 pasene.Afai e moni lenei mea, o le a tele naua mea e mitamita ai tagata suʻesuʻe faʻapisinisi ma tagata e fiafia i moli faʻamalama.
Punavai: Xuhui Feng, Zhaowang Zong, Sameh K. Elsaidi, Jacek B. Jasinski, Rajamani Krishna, Praveen K. Tallapally, ma Moises A. Carreon."Kr / Xe vavaeesega i luga ole chabazite zeolite membranes", J. Am.Kemisi.Aso fa'asalalau (Initaneti): Iulai 27, 2016 Mataupu i se taimi vave lava DOI: 10.1021/jacs.6b06515
Dr. Alex Berezov o se PhD microbiologist, tusitala faasaienisi ma failauga e faapitoa i le debunking pseudoscience mo le American Council on Science and Health.O ia foi o se sui o le komiti faatonu a Amerika TODAY ma se failauga asiasi ile The Insight Bureau.I le taimi muamua, o ia o le faatonu faavae o RealClearScience.
O le American Council on Science and Health o se fa'alapotopotoga su'esu'e ma fa'aa'oa'oga o lo'o fa'agaoioia i lalo o le vaega 501(c)(3) o le Tulafono Laititi o Tupe Maua.O foa'i e leai se lafoga.E leai ni foa'i a le ACSH.Matou te faʻaputuina tupe mai tagata taʻitoʻatasi ma faʻavae i tausaga taʻitasi.


Taimi meli: Iuni-15-2023