Green Partnership e galue e atia'e Europa CO2 1,000km feso'otaiga felauaiga

O lo'o galulue fa'atasi le ta'ita'i fa'atonu o le fa'asalalauga o le OGE ma le kamupani hydrogen lanu meamata Tree Energy System-TES e fa'apipi'i aCO2paipa felauaiga o le a toe fa'aogaina i totonu o se fa'aoga tapuni tapuni e avea o se lanu meamata felauaigaHydrogenave taavale, faʻaaogaina i isi pisinisi.

信图片_20220419094731

O le faiga faapaaga faʻataʻitaʻi, na faʻalauiloaina ia Aperila 4, o le a vaʻaia ai le fausia e le OGE o se laina paipa 1,000km - e amata i le faʻaulufaleina o kesi lanu meamata na fausia e le TES i Wilhelmshaven, Siamani - lea o le a felauaiga pe tusa ma le 18 miliona tone o.CO2i le tausaga le aofa'i.

O le Pule Sili o OGE Dr Jorg Bergmann fai maiCO2aseta e tatau ona ausia sini o le tau, "E tatau ona tatou faʻafaigaluegaina le malosi faʻafouina, aemaise lavahydrogen, ae fa'apea fo'i mo le mana'oga o Siamani e pu'e ma Fofo mo alamanuia o lo'o fa'aogaina a latouCO2emisi.”

Ina ia maua atili le lagolago mo le poloketi, o loʻo faʻatalanoaina e paaga ma sui mai pisinisi e lauiloa tele le faigata ona faʻaumatia, e pei o le uamea ma le sima, faʻatautaia fale eletise ma fale kemisi.

Paul van Poecke, faʻavae ma pule faʻatonu o Tree Energy System-TES, vaʻaia le fesoʻotaʻiga paipa o se auala e lagolago ai se taʻiala tapuni tapuni, faʻamautinoainacarbon dioxidee mafai ona fa'atumauina i totonu ole ta'amilosaga ole TES ma 'alofia le fa'aosoina o kasa kasa.

Fa'atasi ai ma pisinisi e pei o le sima o lo'o fa'amauina le 7% o le kaponi fa'alelalolagi, fa'apalapala fa'apisinisi e ala i le pu'eina o le kaponi o lo'o va'aia o se vaega taua o le ausiaina o le leai o ni fa'aoso i le 2050.


Taimi meli: Apr-19-2022