Fa'atupu fa'atupu atamai AI taua, "Ua pa le mana'oga o chip AI"

O oloa gaosi oloa fa'apitoa fa'apitoa e pei ole ChatGPT ma Midjourney o lo'o tosina atu i ai le maketi.I lenei tulaga, na faia ai e le Korea Artificial Intelligence Industry Association (KAIIA) le 'Gen-AI Summit 2023' i le COEX i Samseong-dong, Seoul.O le aso e lua e faʻamoemoe e faʻalauiloa ma faʻalauteleina le atinaʻeina o le atamai faʻapitoa (AI), lea e faʻalauteleina ai le maketi atoa.

I le aso muamua, amata i le tautalaga autu a Jin Junhe, ulu o le artificial intelligence fusion business department, kamupani tekonolosi tetele e pei o Microsoft, Google ma AWS o loʻo faʻamalosia le atinaʻeina ma le tautuaina o ChatGPT, faʻapea foʻi ma pisinisi faʻatauvaʻa atiaʻe faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻi semiconductors na auai ma faia Fa'aaliga talafeagai, e aofia ai "NLP Suiga Na aumaia e ChatGPT" e le Persona AI CEO Yoo Seung-jae, ma le "Fausiaina o se Mea Maualuga Maualuga, Malosiaga ma Scalable AI Inference Chip mo ChatGPT" saunia Furiosa AI CEO Baek Jun-ho .

Fai mai Jin Junhe, i le 2023, le tausaga o le taua o le atamai, o le ChatGPT plug o le a ulufale atu i le maketi o se tulafono fou o taaloga mo le tauvaga tele o gagana i le va o Google ma MS.I lenei tulaga, na te vaʻaia avanoa i AI semiconductors ma faʻavavevave e lagolagoina AI faʻataʻitaʻiga.

Furiosa AI o se sui fabless kamupani gaosi AI semiconductors i Korea.Furiosa AI CEO Baek, o loʻo galue malosi e atiaʻe faʻataʻitaʻiga lautele AI semiconductors e puʻe ma Nvidia, lea o loʻo umia le tele o maketi a le lalolagi i le hyperscale AI, ua talitonuina "o le manaʻoga mo tupe meataalo i le fanua AI o le a pa i le lumanaʻi. ”

A'o fa'atupula'ia auaunaga a AI, e mautinoa lava latou te feagai ma le fa'ateleina o tau o atina'e.O oloa a Nvidia o loʻo iai nei A100 ma H100 GPU o loʻo i ai le maualuga o le faʻatinoga ma le faʻaogaina o le mana e manaʻomia mo le faʻaogaina o le atamai faʻapitoa, ae ona o le siʻitia o tau aofaʻi, e pei o le maualuga o le faʻaaogaina o le eletise ma le faʻaogaina o tau, e oʻo lava i pisinisi tetele-tele-tele e mataala i le fesuiaʻi i. oloa e sosoo ai.O le fua faatatau o tau ma faamanuiaga na faaalia ai le popolega.

I lenei itu, na valoia e Baek le itu o le atinaʻeina o tekinolosi, ma fai mai e faaopoopo atu i le tele ma le tele o kamupani o loʻo faʻaaogaina fofo faʻapitoa, o le manaʻoga maketi o le a faʻateleina le lelei ma le faʻatinoga i totonu o se faiga faʻapitoa, e pei o le "faʻasaoina o le malosi".

E le gata i lea, na ia faamamafaina o le faʻasalalauina o le atinaʻeina o semiconductor atamai faʻapitoa i Saina o le 'faʻaaogaina', ma fai mai o le auala e foia ai le lagolago o le siosiomaga ma le 'programmability' o le a avea ma ki.

Na fausia e Nvidia le CUDA e faʻaalia ai lana faʻalapotopotoga faʻapitoa, ma faʻamautinoa o loʻo lagolagoina e le atinaʻe faʻalapotopotoga faʻavae faʻavae mo aʻoaʻoga loloto e pei o TensorFlow ma Pytoch o loʻo avea ma taʻiala taua mo le faʻaleleia.


Taimi meli: Me-29-2023